Nieuws

 

Authentieke werkhonden

 

Geachte leden van DWVN,

In verband met de coronacrisis gaat de Familiedag van DWVN en Onze Stabyhoun op zaterdag 16 mei 2020 niet door. Ons evenement zou plaatsvinden op en rond de manege van de Oorsprong in Sint Nicolaasga.

Ook gaat de geplande wandeling van zondag 7 juni 2020 in de Kuinderbossen niet door.

Vooralsnog blijft de wandeling van zondag 20 september bij Camperduin op het programma staan.

Bovengenoemde besluitvorming past binnen de lijn van de landelijke overheid en dat van de Raad van Beheer.

Ons dagelijkse leven speelt zich momenteel voor het overgrote deel in de huiskamer af. Sociaal-maatschappelijk gezien hebben we afstand van elkaar te nemen. Ook in de winkel, parken, natuurgebieden, op de boulevard en het strand.

Het uitlaten van de hond kan prima in de vroege ochtend plaatsvinden. Overdag een of twee keer een kort uitje, waarna in de avond een langere ronde gedaan kan worden. Gelukkig staan de dieren buiten de coronacrisis en vormen ze dus gelukkig geen besmettingshaard.

Onze oudere generatie kijkt misschien met een verdrietige blik terug op de bezettingstijd gedurende 1940-1945. Hoewel Nederland nu niet in oorlog is, is er wel sprake van een zware crisis die inzet, moed en geduld vraagt van onze zorgverleners, doctoren, ambulancepersoneel en tal van anderen. Alle hulde en waardering voor deze mensen.

Wiebe Dooper, voorzitter DWVN