Geboren 05-04-2020

Een prachtig kerngezond nest waar een verhaal bij hoort.

Het fijnste zou zijn als de Wetterhoun een ras was waar we nauwelijks tegen inteelt gerelateerde ziekten aan zouden lopen. Dat is helaas niet het geval. We hebben outcrosses/ veel fris bloed nodig om diversiteit aan het ras toe te voegen. DWVN juicht daarom de outcross die NVSW reeds heeft gedaan en nu gelukkig weer doet toe.

DWVN heeft tot nu toe alleen nog maar een Verenigings FokReglement (VFR) maar nog geen overeenkomst met de Raad van Beheer over outcross. Het outcross plan zou 4 april j.l. in stemming worden gebracht, helaas ging dat niet door vanwege de het Corona virus. Op de eerst volgende ALV zal alsnog het outcross plan in stemming worden gebracht.

Wij willen echter natuurlijk ook ons steentje bijdragen om ons mooie ras, nu het nog kan, weer gezonder te maken en zijn voortdurend bezig geweest naar mogelijkheden te zoeken. Hier behoren ook toe Wetterhounen waar in één van de vorige generaties, wel over wogen een kruising met een ander ras is gedaan toe te laten tot de fokkerij.

Dit is gedaan met Lobke, de moeder van dit nest. Haar grootvader is een Labrador, helaas werd zijn DNA niet afgestaan en daarom konden de pups en volgende generaties geen papieren krijgen.

De volledige afstamming is bekend. Dit is dan ook de reden dat wij in overleg met Dr.Ir. Pieter Oliehoek onze adviseur, een reu hebben gezocht die zelf ook nog zijn steentje kon bijdragen in gezondheid. Het steentje bijdragen van de reu is in dit geval zijn hoge leeftijd, nog steeds kerngezond en dat heeft hij bewezen met dit mooie nest.

moeder : Lobke van de Hetterstee               geb. 05-12-2016
vader     : Zeger Melis v.d. Amandelgaard   geb. 03-05-2010

Beide honden zijn aangekeurd bij de DWVN

Lobke van de Hetterstee

Zeger Melis v.d. Amandelgaard 

Geboren 6 pups die zijn nu 2 weken en een dag oud en ze groeien uitstekend 

2: Zwart-witte reuen. 2: Bruin-witte reuen. 1: Bruin-witte teef. 1 Zwart-witte teef.

Bij deze pups komen dus geen stambomen, maar zij worden als zij 1 1/2 jaar zijn aangekeurd op de DWVN clubdag en indien goedgekeurd worden zij ingeschreven bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Alle pups hebben een goed tehuis gevonden.

pups ze groeien als kool  en eten al helemaal zelfstandig

De pups zijn 8 weken en allemaal naar hun nieuwe baasjes gegaan. DWVN wenst alle pups een geweldige toekomst en wij hopen hen straks bij de aankeuring allemaal te mogen bewonderen.