Jachttraining DWVN van start 4-11-2017

De jachttraining van DWVN onder leiding van Sjoerd Vijverstra is inmiddels weer begonnen.

Op zondag 29 oktober vond de eerst editie van dit seizoen plaats. De trainingslocatie is een veld bij Giekerk, even ten noorden van de Friese hoofdstad. Deelnemer Petra Seton verzorgt deze jachtbrief.

De mooie Wetterhounteef Sara met haar altijd enthousiaste bazin Wietske van der Kooij, zijn beide vaste deelnemers aan de jachttraining.
De mooie Wetterhounteef Sara met haar altijd enthousiaste bazin Wietske van der Kooij, zijn beide vaste deelnemers aan de jachttraining. foto Wietske van der Kooij©

Aantal deelnemers: 8 honden

Weersomstandigheden: lekker zonnig weer en dat maakte de start weer goed.

Toestand trainingsveld: na de nodige regenbuien was het veld enigszins drassig.

Omschrijf één oefening:  de honden moesten allemaal in het midden van het trainingsveld gaan zitten en de baasjes moesten naar de buitenkant lopen. De honden moesten blijven zitten en pas op commando naar het baasje toe.

Wat gaat goed: alle honden kiezen soms voor een enigszins vrije oefening en het is leuk om te zien hoe rustig Sjoerd daarmee om gaat.

Wat kan beter: wellicht kunnen er iets meer speelelementen bij komen (dus niet alleen oefeningen met lopen en apporteren e.d. maar ook bv behendigheidspellen met bijvoorbeeld  loopplanken e.d.)

Kopstudie van Sara.
Kopstudie van Sara. foto Wietske van der Kooij©

Welke Wetterhoun is opvallend aanwezig:  Mienke; de pup van Suze. Zij mocht nog niet meedoen, maar ze heeft erg braaf aan de kant gezeten en gekeken hoe het moest. Alle andere honden kwamen af en toe ook langs om even gedag te zeggen.

Hoe is de sfeer: informeel. Alle honden hadden er na de lange zomerperiode weer heel veel zin in en ook de baasjes hadden wat bij te kletsen. Gelukkig is daar ook de ruimte voor.