Wie is Stichting Zino, herplaatsing & bemiddeling van honden?

Wie is Stichting Zino, herplaatsing & bemiddeling van honden?
Stichting Zino is een jonge stichting die als doel heeft honden die om een of andere reden niet meer bij hun baasje(s) kunnen blijven op een veilige manier te herplaatsen.

Risicos van herplaatsen via advertentiesites zoals Marktplaats
Op advertentiesites zoals Marktplaats kunnen honden het slachtoffer worden van handelaren die honden opkopen om ze met winst te verkopen. Ook broodfokkers zoeken op deze sites naar honden. Deze honden belanden vaak levenslang in schuren en teefjes worden iedere loopsheid gedekt. Ook loopt een hond op marktplaats het risico om ingezet te gaan worden als trainingshond in hondengevechten. Dat overleeft hij maar zelden.

Hoe gaat stichting Zino te werk?
Stichting Zino zoekt voor een hond een baas die bekend is met het ras. De kandidaat-bazen moeten een uitgebreide vragenlijst invullen over hun ervaring met honden, motivatie, gezinsomstandigheden, woonsituatie enzovoort. Daarnaast worden zij gescreend op hun goede bedoelingen met de hond.  Zo kunnen de medewerkers van Stichting Zino nagaan welke kandidaat het meest geschikt is om de nieuwe baas te worden van de te herplaatsen hond. Zodat de hond kan rekenen op het beste mandje.

Wat doet Stichting Zino nog meer?
Noodopvang
In geval van acute nood, bijvoorbeeld bij overlijden van een baasje, kan Stichting Zino noodopvang regelen voor een hond.

Probleemgedrag
Soms is een hond door probleemgedrag moeilijk te herplaatsen. Wij kunnen dan een gedragstherapeut inschakelen om vast te stellen hoe we toch tot een succesvolle herplaatsing kunnen komen.

Overeenkomst
Stichting Zino maakt bij een herplaatsing gebruik van een overdrachtsovereenkomst. Met deze overeenkomst heeft de plaatsende eigenaar een juridische stok achter de deur, bijvoorbeeld om te voorkomen dat de nieuwe eigenaar alsnog de hond zou willen verhandelen. Voor de nieuwe eigenaar wordt er in het contract o.a. geregeld wat er moet gebeuren als de proefplaatsing niet goed verloopt.

Non-profit
Stichting Zino is een non-profitorganisatie. Alle medewerkers van Stichting Zino werken op volledig vrijwillige basis. Alle inkomsten worden gebruikt om het herplaatsen van honden mogelijk te maken.

Facebook & Instagram
Stichting Zino kun je ook volgen via Facebook: http://www.facebook.com/stichtingzino
en via Instagram: Instagram@stichtingzino

Stichting Zino, herplaatsing & bemiddeling van honden
06-43681473 (Jolande)
06-33309826 (Alie)